Στη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πουρίου κ. Ιωάννη Δελεντζέ και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου κ. Ιωάννη Σέχα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα έργα αποκατάστασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις, τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή που την προστάτεψαν και την θωράκισαν, τα τοιχία αντιστήριξης και την πορεία των ασφαλτοστρώσεων.
Ειδική μνεία έγινε για τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν στο ρέμα Ιμπραήμ πριν το Πουρί, τις εργασίες πασσαλώσεων και τους καθαρισμούς των τριγωνικών τάφρων. Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του ρέματος Ιμπραήμ.
Να σημειωθεί πως στην περιοχή του Πουρίου έχουν εκτελεστεί ήδη οι εξής εργασίες:
    Στην Ε.Ο. Ζαγοράς-Πουρίου αποπερατώθηκαν οι πασσαλοδιατρήσεις και σκυροδετήσεις κεφαλόδεσμων και η αποκατάσταση οδοστρώματος
    Κατασκευή τριγωνικής τάφρου απορροής ομβρίων καθ’ όλο το μήκος της οδού
    Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης
    Καθαρισμός όλων των υφιστάμενων τεχνικών
Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η έναρξη εργασιών για την υπογειοποίηση των αγωγών άρδευσης στο Πουρί και τη Μακρυράχη, αμέσως μετά την πάροδο των δυσμενών χειμερινών καιρικών συνθηκών, ενώ όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσουν, επίσης, και πάλι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο της περιοχής.