Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που από το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, απασχολούν πολλές Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου, συνεχίζουν να υφίστανται αμείωτα στον Δήμο Αργιθέας, ενώ μειώνονται στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Την ίδια ώρα η χιονόπτωση έχει σταματήσει (πιθανόν θα υπάρξουν ασθενή φαινόμενα για ένα 24ωρο ακόμα) αφήνοντας πάντως "προίκα" αρκετά εκατοστά χιόνι και στους δύο Δήμους και μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα κυκλοφορίας.

Το KarditsaLive.Net, επικοινώνησε με τους δύο δημάρχους και σας μεταφέρουμε την εικόνα που επικρατεί το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Στεργίου για τον δήμο Αργιθέας μας είπε πως τόσο η Δυτική όσο και η Ανατολική Αργιθέα συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο να μην ηλεκτροδοτούνται και παράλληλα συνεχίζεται και η προσπάθεια του ΔΕΔΗΗΕ να αποκαταστήσει τις βλάβες. Ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα συμβεί αυτό δεν μπορεί να υπάρξει, αν και το σταμάτημα της χιονόπτωσης θα βελτιώσει και την προσβασιμότητα θα επισπεύσει της διαδικασίες παρεμβάσεων των συνεργείων.

Το χιόνι στους δύο αυχένες, απάντησε σε σχετική μας ερώτηση ο κ. Στεργίου, έχει φθάσει στο 1 μέτρο, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου η κυκλοφορά των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα η κατάσταση με την ηλεκτροδότηση είναι βελτιωμένη την Τετάρτη. Κερασιά, Κρυονέρι, Καλύβια Πεζούλας, Πεζούλα και Φυλακτή, ηλεκτροδοτήθηκαν και παραμένουν χωρίς ρεύμα το Νεοχώρι, ο Μπελοκομίτης, η Καρίτσα και το Λαμπερό. Αυτό ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το οδικό δίκτυο του Δήμου είναι ανοιχτό, πέρα από το κομμάτι φράγμα - Μπελοκομίτη. Στο κεντρικό οδικό κύκλωμα του Δήμου, τόνισε, δεν χρειάζονται καν αλυσίδες, αλλά για να μπει κάποιος στο εσωτερικό των οικισμών είναι απαραίτητες και απαιτείται προσοχή.

Π.Κ.karditsaLive.Net