Στο υπουργικό συμβούλιο, που ξεκίνησε στις 11 π.μ., ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τη δημόσια υγεία ενόψει των Χριστουγέννων, μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών».

Ποια μέτρα εξετάζονται:

Τα επικρατέστερα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι ενόψει των γιορτών και με φόντο την παραλλαγή Όμικρον, η οποία δεν έχει κάνει την εμφάνισή της ακόμη στη χώρα μας είναι:

- Διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών

- Επέκταση των υποχρεωτικών rapid tests από 2 σε 3 και με διάρκεια μόλις 24 ωρών. Tο κόστος θα το επωμίζονται οι ίδιοι.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Πώς θα δίνονται τα δωρεάν τεστ στους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για το αυξημένο testing και στους εμβολιασμένους προβλέπει να δίνονται δωρεάν self test μέσω των φαρμακείων, ενώ ισχύει η δυνατότητα των εμβολιασμένων να κάνουν δωρεάν τεστ στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Αποκλείεται το lockdown

Όπως έχει αναφέρει πάντως και το in.gr, από την κυβέρνηση αποκλείουν σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο ενός lockdown και τον περιορισμό στις δραστηριότητες των εμβολιασμένων, ακόμη κι αν αυτές αφορούν την διασκέδαση.

(in.gr)