Στο αρχείο τέθηκε η δίωξη των προέδρων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας, Κώστα Τζέλλα και Ρίζου Μαρούδα. 

Όπως είναι γνωστό, ενώ πρωτόδικα η κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, τελικά καταδικάστηκαν για δήθεν ηθική αυτουργία για τα μπλόκα, σε ένα χρόνο φυλάκιση.

Με βάση αυτή την εξέλιξη σήμερα θα εκδικαζόταν στο Εφετείο Λάρισας, η έφεση που είχαν ασκήσει οι Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας.

Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, αγρότες για να εκφράσουν τη αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.

«Να σταματήσουν οι διώξεις»

Σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας σημείωσε:

«Αυτό που μας κινητοποιεί είναι τα οξυμένα προβλήματα, οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, οι οποίοι είναι κατ' ουσία οι "ηθικοί αυτουργοί" που μας βγάζουν στον δρόμο.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, κατακτημένο με σκληρούς αγώνες και θυσίες, να συνδικαλιζόμαστε και να παλεύουμε για την επιβίωσή μας αξιοποιώντας όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων. Ούτε πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε πρόκειται να μας σταματήσουν.

Απαιτούμε: Εδώ και τώρα να σταματήσουν τα αγροτοδικεία. Εδώ και τώρα να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων μας.»

902.gr