Απλησίαστη θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή χρονιά, με τη διάθεση να ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και εξαιτίας του ράλι ακριβείας στη ενέργεια αναμένεται μεγάλη επιβάρυνση στα νοικοκυριά στην Αττική και ακόμα μεγαλύτερη στην επαρχία και κυρίως στη νησιωτική χώρα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» η τιμή του πετρελαίου αναμένεται:

•    Στην Αττική: Από 1,10 ευρώ το λίτρο (την ώρα που η ίδια που οι προβλέψεις μιλούσαν για τιμές γύρω στο 1,05 ευρώ πριν από περίπου μία εβδομάδα)

•    Στην επαρχία - ηπειρωτική Ελλάδα: από 1,20 ευρώ το λίτρο

•    Στη νησιωτική χώρα: ακόμα και 1,30 ευρώ το λίτρο

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν ένα σπίτι πέρυσι χρειάστηκε στην Αττική 800 ευρώ για 1.000 λίτρα πετρελαίου, φέτος θα χρειαστεί 1.100 ευρώ για την ίδια ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

Εάν το νοικοκυριό είναι στην επαρχία θα χρειαστεί περίπου 1.200 ευρώ ενώ αν είναι σε νησί θα χρειαστεί περίπου 1.300 ευρώ.

Επομένως, πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως των 300 - 500 ευρώ την ώρα που το μέσο επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται γύρω στα 300 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Γιάννη Σάλη, οι ανατιμήσεις αυτές δεν θα κρατήσουν μόνο 2 - 3 μήνες αλλά όλον τον χειμώνα.

Mε πληροφορίες από ethnos.gr