Τουλάχιστον για δύο εβδομάδες θα επεκταθεί το «μπλόκο» των Facebook και Instagram στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα πρωτοφανή χθεσινά γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
«Θεωρούμε πως οι κίνδυνοι του να αφήσουμε τον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας αυτή την περίοδο, είναι απλά πολύ μεγάλοι», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο CEO της Facebook με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συμπληρώνοντας:
«Συνεπώς, παρατείνουμε τον αποκλεισμό που έχουμε επιβάλλει στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ΄ αόριστον και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβασης της εξουσίας». Yπενθυμίζεται ότι και το Twitter ανέστειλε χθες τον λογαριασμό του Τραμπ, αρχικά για 12 ώρες, διατηρώντας μέχρι αυτή τη στιγμή την απόφασή του.
«Ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς και εν εξελίξει βίαιης κατάστασης στην Ουάσιγκτον, ζητήσαμε την απομάκρυνση τριών tweets του @realDonaldTrump που αναρτήθηκαν νωρίτερα σήμερα λόγω σοβαρών και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεων των κανονισμών μας», σημείωνε η δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα. Τα tweets εν τέλει απομακρύνθηκαν.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ