Ξεκινούν από αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του χειμώνα, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα άρχιζαν από σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου.
Όπως, όμως, έχει γίνει ήδη γνωστό, λόγω των αυξημένων και αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα σήμερα παραμένουν κλειστά, οπότε η έναρξή τους ορίζεται από αύριο.
Οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις και στην αγορά των Τρικάλων θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων γίνεται γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Επιπλέον, εφιστά την προσοχή στους συναδέλφους και ενημερώνει πως σε περίπτωση που παραβιαστούν οι διατάξεις περί εκπτώσεων ή οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλονται εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα.
Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων επισημαίνει ότι η κίνηση τις Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι υποτονική και κατά συνέπεια αναποτελεσματική για την αγορά. Εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ προτείνει στους συναδέλφους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

trikalaenimerosi.gr