Είδη πρώτης ανάγκης, συνολικού βάρους 17 τόνων, συνέλεξαν απ’ όλες τις περιοχές της χώρας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τα μετέφεραν δωρεάν στην Καρδίτσα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.
Τα ΕΛΤΑ, τα οποία με απόφαση του Δ.Σ. τους, αμέσως μετά τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή, έθεσαν πανελλαδικά το δίκτυό τους στην υπηρεσία των πληγέντων, συγκέντρωσαν συνολικά 1.874 δέματα με διάφορα είδη από την προσφορά πολιτών όλης της χώρας. Η βοήθεια διοχετεύθηκε στους πληγέντες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Καρδίτσας. Η δράση αυτή, που εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική αποστολή των ΕΛΤΑ, διήρκησε από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και περιλάμβανε καθημερινές αποστολές των ειδών πρώτης ανάγκης προς την πληγείσα πόλη.
Τα ΕΛΤΑ εκφράζουν με την ευκαιρία αυτή τη συμπαράστασή της στους πολίτες που επλήγησαν από τα καταστροφικά φαινόμενα και δηλώνουν την ετοιμότητά τους να συνδράμουν και πάλι όπου και όποτε απαιτηθεί.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Πολυχρόνης Γριβέας, σημείωσε πως «ο όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, για άλλη μία φορά, αποδεικνύει τα κοινωνικά του αντανακλαστικά, αξιοποιώντας τη δυναμική του δικτύου του για να υποστηρίξει τους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τα ακραία φαινόμενα της καταιγίδας Ιανός. Τα ΕΛΤΑ, με το πανελλαδικό τους αποτύπωμα, λειτούργησαν ως ο κόμβος που ένωσε τους πολίτες που επιθυμούσαν να στείλουν είδη πρώτης ανάγκης με τους πληγέντες που χρειάζονταν την άμεση παράδοσή τους. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτόν τον κύκλο, παραδίδοντας άμεσα σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας. Ευχή όλων μας είναι πολύ σύντομα οι πολίτες της Καρδίτσας να επανέλθουν στην κανονικότητα. Η οικογένεια των ΕΛΤΑ θα παραμείνει στη διάθεσή τους για να αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες εφόσον χρειαστεί».

naftemporiki.gr