Πλαφόν στις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ ή τα άλλα ανοικτά καταστήματα και τις τράπεζες αλλά και χρονικός περιορισμός στις εξόδους για σωματική άσκηση, προβλέπεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυστηροποιήσει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού και δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.
Η εικόνα που είδαν όλοι το Σαββατοκύριακο, όπου όλη η Ελλάδα θύμιζε… ένα απέραντο πάρκο με χιλιάδες να έχουν βγει στους δρόμους και να… αθλούνται κατά ομάδες, προκάλεσε την οργή και των επιστημόνων και της Πολιτικής Προστασίας.
Ενώ δηλαδή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως και ο αριθμός των θυμάτων, έχουν περιοριστεί, η χαλάρωση της καραντίνας με ευθύνη των πολιτών βάζει την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις.
Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά το Πάσχα θεωρείται δεδομένη και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται πλέον είναι κι άλλοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Οχι όσες φορές θέλουμε για ψώνια
Ενας από αυτούς τους περιορισμούς θα μπορούσε να είναι το πλαφόν στις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ για ψώνια. Δηλαδή οι πολίτες να μη στέλνουν κάθε μέρα μήνυμα ότι πηγαίνουν για αγορές, αλλά αυτό να γίνεται 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.
Ο λόγος είναι ότι έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί πολίτες πηγαίνουν στα καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης ακόμη και για το παραμικρό με σκοπό να κάνουν τη βόλτα τους.
«Πηγαίνουν 2 και 3 φορές την ημέρα στο σούπερ μάρκετ γιατί… ξέχασαν να αγοράσουν τυρί ή μαρούλια», λέει κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση της προστασίας των πολιτών.
Ετσι, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κόψει τις πολλές και άσκοπες μετακινήσεις, αυτές τις εβδομάδες της κορύφωσης της επιδημίας και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.
Επίσης, θα επιχειρήσει με το πλαφόν στις επισκέψεις στα καταστήματα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να «κόψει» τις αστείες δικαιολογίες που εφευρίσκουν αρκετοί προκειμένου να βγουν από την καραντίνα με… νόμιμο τρόπο.
Περισσότερα SMS στο 13033 από αυτά που θα ορίζονται με τις νέες αποφάσεις (3ή 4 την εβδομάδα για ψώνια) δεν θα γίνονται αποδεκτά και οι παραβάτες θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

(in.gr)