Τα «φιλόδοξα σχέδια» της Αθήνας για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ, Dr. Sultan Ahmed Al Jaber.
Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την πραγματοποίηση του Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας, το οποίο – όπως τόνισε - αποτελεί εξαιρετική βάση για την αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. «Είναι χαρά μου να υποδέχομαι την αντιπροσωπεία σας στην Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους ενεπλάκησαν ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτό το ταξίδι γίνεται τόσο σύντομα μετά την πολύ επιτυχημένη επίσκεψή μας στο Άμπου Ντάμπι» ανέφερε ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ.
«Έχω πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη φύση αυτής της σχέσης. Θα καταλήξει σε μία ευρεία και σε βάθος στρατηγική εταιρική σχέση. Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία και για τη δική σας ομάδα να εξοικειωθεί με τις εξελίξεις στην Ελλάδα» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι η γενικότερη οικονομική ατμόσφαιρα τους επτά μήνες της διακυβέρνησης της Ν.Δ. «έχει ήδη αλλάξει σημαντικά».
«Θέλουμε να κάνουμε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδύσεις. Ήδη προκαλούμε σημαντικό ενδιαφέρον για αυτά που γίνονται στη χώρα» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «οι αγορές κεφαλαίου επιβραβεύουν την Ελλάδα, προσφέροντας ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού, οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν τη χώρα και υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση αισιοδοξίας».
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως τα ΗΑΕ θα είναι μέρος αυτής της success story» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας πολύ καλή εξέλιξη την επίσκεψη της αντιπροσωπείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Dr. Sultan Ahmed Al Jaber από την πλευρά του τόνισε ότι «η ηγεσία των ΗΑΕ, ενδιαφέρεται πολύ και είναι ειλικρινά δεσμευμένη στο να εξερευνήσει διάφορους τομείς συνεργασίας, να προωθήσει τους υφιστάμενους και να προχωρήσει σε μία πολύπλευρη και σε βάθος στρατηγική εταιρική σχέση με μία σπουδαία χώρα όπως η Ελλάδα».
Δήλωσε επίσης πως η η αντιπροσωπεία της χώρας του που εκπροσωπεί διάφορους φορείς, την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα των ΗΑΕ είναι «εξαιρετικά ενθουσιασμένη» για τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Στη διάρκεια της συνάντησης κυβερνητικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της διευρυμένης στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΑΕ, η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας των ΗΑΕ είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας 30 αξιωματούχων που επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας στο πλαίσιο του Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο - όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές - «την ουσιώδη ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ύστερα και από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα ΗΑΕ».

naftemporiki.gr