Ένα ασφαλές και λειτουργικό  γυμναστήριο παρέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Τύρναβο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευών και συντήρησης,  στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου συνολικού προϋπολογισμού 404.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα κλειστά αθλητικά κέντρα όχι μόνο του Τυρνάβου αλλά και της Αγιάς  και της Φαλάνης.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις  των Κλειστών  Γυμναστηρίων χρησιμοποιούνται καθημερινά από πληθώρα παιδιών και ενηλίκων και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
«Τα κλειστά γυμναστήρια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «αποτελούν σημείο αναφοράς για τη νεολαία  που ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργική ενασχόληση και εκτόνωση ατόμων κάθε ηλικίας και στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλίας γενικότερα.
Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει αναδειχθεί σε πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα,  αποτελεί σταθερή μας προτεραιότητα η διατήρηση των εγκαταστάσεων σε καλή κατάσταση, για τη συνεχή  συντήρηση και βελτίωσή τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται ένα ασφαλές, ευχάριστο, χρηστικό και λειτουργικό περιβάλλον για την απρόσκοπτη και άνετη άσκηση κάθε αθλητικής δραστηριότητας».
Αναλυτικά, οι εργασίες που εκτελέστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου είναι:
•    συντήρηση του  ξύλινου δαπέδου (παρκέ) με εμβαδόν 1300 m2 με βερνικοχρωματισμούς και διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
•    αποξύλωση και επανατοποθέτηση πολυκαρβονικών φύλλων πλαγιοκάλυψης
•    αποξύλωση και επανατοποθέτηση πετασμάτων πλαγιοκάλυψης τύπου sandwich
•    εξωτερικοί χρωματισμοί
•    εργασίες υγρομόνωσης της στέγης του χώρου των αποδυτηρίων