Αγρια συμπλοκή σημειώθηκε στις φυλακές Βόλου, με σοβαρό τραυματισμό ενός κρατούμενου αλλοδαπού με αιχμηρό αντικείμενο.
Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης μεταξύ έξι Πακιστανών κρατούμενων και ενός αλλοδαπού, πιθανότατα επίσης Πακιστανού, με αιτία ποιος θα έχει την αρχηγία του θαλάμου.
Ευτυχώς τα χειρότερα αποτράπηκαν, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν και τους χώρισαν.
Οι έξι Πακιστανοί χτυπούσαν αλύπητα τον αλλοδαπό συγκρατούμενό τους, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν με αυτοσχέδιο σιδερικό σε διάφορα σημεία του σώματός του, αλλά και στο κεφάλι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κρατούμενος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος φέροντας σοβαρά τραύματα, ενώ τις επόμενες μέρες ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η αιτία της συμπλοκής ήταν ότι ο συγκρατούμενός τους ήθελε να αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα στον θάλαμο.
«Το έπαιζε μάγκας» δήλωσαν αργότερα απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν τόσο η Εισαγγελία Βόλου, όσο και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Μάλιστα η Εισαγγελία Βόλου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν οι δράστες διέπραξαν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ή της βαριάς σωματικής βλάβης ή ακόμη και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, η οποία τιμωρείται με ποινές σε βαθμό κακουργήματος.
Στο πλαίσιο αυτό η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου θα λάβει ανωμοτί καταθέσεις από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στο επεισόδιο.
Ακόμη θα λάβει καταθέσεις από τους μάρτυρες, όπως τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και βέβαια τον παθόντα. Ηδη για τον άγριο τσακωμό οι δράστες πέρασαν προχθές από πειθαρχικό συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας φυλακών επέβαλε στους έξι Πακιστανούς μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα και την ανώτερη πειθαρχική ποινή των τριάντα βαθμών για τα παραπτώματα της άσκοπης σωματικής βίας και της κατοχής και χρήσης αιχμηρού αντικειμένου που μπορεί να θεωρηθεί όπλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους φερόμενους ως δράστες του ξυλοδαρμού εκτίουν ποινές φυλάκισης για διακίνηση παράνομων μεταναστών. Επισημαίνεται ότι στις φυλακές Βόλου αυτή τη στιγμή κρατούνται περί τους 102 κρατούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 21 ετών, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις των φυλακών είναι 54, με αποτέλεσμα σε κάθε θάλαμο να κρατούνται από πέντε έως δεκαπέντε κρατούμενοι.
Εξαιτίας των φυλετικών διαφορών ανά τακτά διαστήματα προκαλούνται επεισόδια, συνήθως όμως για ασήμαντη αφορμή και χωρίς σοβαρά αποτελέσματα, όπως ο ξυλοδαρμός της Τετάρτης.

Κατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)