Προφυλακίστηκαν χθες, ύστερα από την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, οι δύο συλληφθέντες για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (χασίς), από την ΟΠΚΕ Βόλου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Πρόκειται για έναν 32χρονο και έναν 38χρονο Έλληνες, κάτοικους Αττικής, που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, να μεταφέρουν καλά κρυμμένα σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο περίπου 100 κιλά ινδικής κάνναβης. Χθες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας προφυλακίστηκαν και αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στις φυλακές.
Κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.
Ο 38χρονος φέρεται να δήλωσε απολογούμενος ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι άλλος ήταν αυτός που φόρτωσε το χασίς στο φορτηγό αυτοκίνητο, πιθανότατα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διαμένει με ενοίκιο και ο οποίος φέρεται να είναι λογιστής.
Επίσης φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να καταδειχθεί ότι είναι τοξικομανής και επίσης να διενεργηθεί εξέταση αποτυπωμάτων, για να αποδειχθεί ότι δεν φόρτωσε αυτός τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητο.
Οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται πάντως να έπεσαν σε αντιφάσεις. Για τον 32χρονο δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες της απολογίας του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε συμπαράστασή του είχε έρθει στο Δικαστικό Μέγαρο η σύζυγός του με το βρέφος παιδί τους.
Εναντίον του Έλληνα «εγκεφάλου» εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης.
Αναφορικά με τον ιδιοκτήτη του ΙΧ φορτηγού, φερόμενο Ιταλό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, δεν υφίσταται η επιχείρηση, στην οποία φέρεται να εργάζεται, ούτε η οικία στην οποία φέρεται να διαμένει. Πρόκειται δηλαδή για πρόσωπο φάντασμα. Πάντως στο όχημα βρέθηκε και υπεύθυνη δήλωση του «Ιταλού» στα ελληνικά, ότι το ΙΧ το έχει δώσει στους δύο συλληφθέντες, για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπου φαίνεται πως ήταν ο προορισμός του φορτίου.
Και εναντίον αυτού του προσώπου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Στο μεταξύ για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη προχθές το βράδυ στο Διμήνι ένας 23χρονος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 0,83 γρ.

e-thessalia.gr