Για τους τρόπους με τους οποίους οι Δήμοι της χώρας θα γιορτάσουν φέτος τα Χριστούγεννα με τον απαιτούμενο στολισμό και την φωταγώγηση των πόλεων, με φόντο την ενεργειακή κρίση και τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Καλεσμένος στην εκπομπή "Συνδέσεις", αναφερόμενος στην προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε πως μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσής της ακόμη και περισσότερο από 10%, τονίζοντας ότι Χριστούγεννα χωρίς φώτα δεν μπορούν να γίνουν.

«Δεν ψάχνουμε μαγικές λύσεις. Πάρα πολλοί δήμοι πλέον έχουν γυρίσει το φωτισμό τους σε led. Θα περιορίσουμε και τον χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να καίει ο στολισμός από τις 02:00 και μετά τα ξημερώματα μέχρι τις 7:30 που ξημερώνει, οπότε αμέσως θα έχουμε όχι απλά 10% εξοικονόμηση ενέργειας που συμφωνήσαμε και με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα έχουμε και πολύ περισσότερα».

Όπως είπε, «και Χριστούγεννα θα κάνουμε και θα ψάξουμε να βρούμε αυτή την αισιοδοξία που τόσο πολύ μας λείπει στις εποχές που διανύουμε, αλλά και θα πετύχουμε με το παραπάνω το στόχο της εξοικονόμησης που απαιτείται».

Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη των Τρικάλων, αφού μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων και περιορισμών λόγω κορωνοϊού, ο Μύλος των Ξωτικών είναι και πάλι έτοιμος να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του από όλη την Ελλάδα. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr