Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ. Οι ”ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν την Άστον Βίλα(22:00, CosmoteSports) στα ημιτελικά του Conference League, ψάχνοντας ένα αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει στο κόλπο του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης.

“Θα έχουμε τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας όπως σε όλα τα παιχνίδια, φυσικά είναι σημαντικό ματς και έχει μεγάλη σημασία για μας και θα δώσουμε την πρέπουσα προσοχή. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στο πως προετοιμαζόμαστε, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Είμαστε εδώ πανέτοιμοι για να το κερδίσουμε.

Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για να ξεκινήσεις σε μία τέτοια φάση, αλλά πιο μπορεί να θεωρηθεί θετικό αποτέλεσμα; Μία νίκη ή μία ισοπαλία ανάλογα πως εξελίσσεται ο αγώνας. Η πρόκριση κρίνεται σε 180 λεπτά, όμως δεν μπορείς να σκέφτεσαι και τα 180 λεπτά αυτή τη στιγμή. Θα σκεφτούμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, ανάλογα από το πως θα πάει και σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε᾽᾽, δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του συλλόγου, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Όσον αφορά τις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού για την ενδεκάδα, προβάδισμα έχουν οι: Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια. Ορτέγα, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι στην άμυνα, Έσε, Όρτα ή Ιμπόρα με Τσικίνιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Καμπί.

Οι εκλεκτοί του Βάσκου τεχνικού για το Άστον Βίλα – Ολυμπιακός θυμίζουμε πώς θα είναι οι: Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Έσε, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Ορτέγα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Κίνι, Παπαδούδης, Τζολάκης, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Φορτούνης, Κάρμο, Ροντινέι, Όρτα, Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλος, Ρέτσος και Πρεκατές.

naftemporiki.gr