Σημαντικές διαφορές στην αποδοχή από τους εκλογείς είχαν οι υποψήφοι Περιφερειάρχες στην Π.Ε. Καρδίτσας σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που επεξεργάστηκε το KarditsaLive.Net.

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός συγκέντρωσε μέχρι και 75,8% στον Πύργο Ιθώμης ωστόσο καταποντίστηκε 221ο εκλογικό τμήμα στον Παλαμά λαμβάνοντας μόνο 16,4%. Ο Δήμος Παλαμά γενικότερα ήταν το αδύνατο σημείο του λόγω προφανώς και των πλημμυρικών φαινομένων που είχαμε το τελευταίο διάστημα ενώ ο Δήμος Μουζακίου ο δήμος που τα πήγε καλύτερα.

Ο Δημ. Κουρέτας κατέγραψε ο μεγαλύτερο ποσοστό του στο Πετροχώρι Αργιθέας με 73,7% ωστόσο στο Νέο Ικόνιο του Δήμου Σοφάδων κατέγραψε μόνος ελάχιστες ψήφους και ποσοστό 4,1%. Ο Δήμος Σοφάδων ωστόσο ήταν ένας Δήμος που τον ανέβασε σημαντικά σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Τσιαπλές είδε περιοχές του Δήμου Καρδίτσας και ειδικίτερα του Καλλιθήρου να του δίνουν ποσοστά ...αυτοδυναμίας αλλά σε πολλά εκλογικά τμήματα είδε τη δύναμή του εκμηδενίζεται (στα Γρυμπιανά και στο Μεσοβούνι κατέγραψε μηδέν).

Η νέα υποψηφιότητα της Ελ. Τζανακούλη είχε το υψηλότερο ποσοστό στο Νέο Ικόνιο του Δήμου Σοφάδων και γενικά άντλησε δύναμη από εκλογικά τμήματα του Δήμου Παλαμά και λιγότερο του Δήμου Αργιθέας. Και αυτή ωστόσο είχε ελάχιστα ποσοστά ή και καθόλου ψήφους (όπως στο Πετροχώρι και τα Κουμπουριανά) σε περιοχές κυρίως του Δήμου Καρδίτσας και της Λίμνης Πλαστήρα.