Σε μια φάση παρατεταμένης καλοκαιρίας, με απουσία βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων μπαίνουμε από αύριο Σάββατο (22/12) σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Έτσι, οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα στην ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει λιακάδα με κάποιες τοπικές συννεφιές στα βορειοδυτικά και στα βορειοανατολικά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες συννεφιές το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και θα φτάσουν τα 5 με 6 στα ανοιχτά της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη αλλά γύρω από αυτήν δεν αποκλείεται να σημειωθούν και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές αναμένονται την Κυριακή αλλά και τα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια και τους 16 βαθμούς στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι πυκνότερες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και η μεγιστη τιμή της θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, κατά τέσσερις περίπου βαθμούς. Θα φθάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τα Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα υπάρχουν στα δυτικά και βαθμιαία στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr