Τη Μ. Παρασκευή θα σφυρίξει τελικά ο «Μουτζούρης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της νέας Διοίκησης του ΟΣΕ, η οποία τονίζει ότι στρέφει την προσοχή της και δίνει έμφαση στη Μαγνησία σε ότι αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών του σιδηροδρομικού δικτύου.

Αρχικά, στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ απέκτησε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο με αποστολή τη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και την αποφασιστική συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου και απαλλαγής του από χρόνιες παθογένειες.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή υπό την προεδρεία τού Γιάννου Γραμματίδη και έλαβε αμέσως τίς πρώτες αποφάσεις του. Μεταξύ αυτών, έλαβε μακρά σειρά αμέσως εκτελεστών αποφάσεων με τις οποίες ξεμπλοκάρει και διευκολύνει διαδικασίες έργων ταχύτατης αποκατάστασης ζημιών τού σιδηροδρομικού δικτύου είτε χρονίων είτε οφειλουμένων στις θεομηνίες Daniel και Elias με έμφαση στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας και της Β. Ελλάδας.

Παράλληλα ο νέος πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης σε δήλωσή του ανέφερε ότι «ξαναβάζουμε στις ράγες τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων από τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 και επαναλειτουργούμε το Τραινάκι τού Πηλίου, τον γνωστό μας «Μουτζούρη» πού θα λειτουργεί από την Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η Διοίκηση του ΟΣΕ με έργα συνολικού κόστους 2,48 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε στον Οργανισμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ιδιαίτερα για την εξασφάλιση τής ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας τού Οδοντωτού πού περνά από δύσβατες περιοχές, ο Οργανισμός παίρνει άμεσα προληπτικά τεχνικά μέτρα για την αποφυγή περιπλοκών έτσι ώστε να ενισχύσει αιτιολογημένα το αίσθημα ασφαλείας των ταξιδιωτών. Με τα δύο αυτά εμβληματικά έργα ο ΟΣΕ όχι μόνο διευκολύνει την διακίνηση ταξιδιωτών στις μαγευτικές περιοχές των Καλαβρύτων και τού Πηλίου, αλλά συμβάλλει και στην τουριστική τους ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια ενός φιλόδοξου προγράμματός του ενίσχυσης και προβολής των τουριστικών και πολιτιστικών δυνατοτήτων της χώρας».

magnesianews.gr