Για άλλη μία εβδομάδα και το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα θα παραμείνουν στην μαθητική εστία Μουζακίου οι 22 πλημμυροπαθείς από τον Δήμο Παλαμά η οποίοι σύμφωνα με το προηγούμενο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net επρόκειτο μέχρι σήμερα Παρασκευή (20/10) να έχουν μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά. 

Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net από τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν θέλουν να μετακινηθούν.

Αυτό που κάνουμε τώρα, συνέχισε, είναι να μεταφέρουμε από τον Παλαμά τρόφιμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σίτισή τους τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τώρα αυτές οι ανάγκες καλύφθηκαν από τον Δήμο Μουζακίου και ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο κ. Στάθη, σημείωσε, αλλά τώρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Προσπαθούμε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατόν συνθήκες και έχουμε υποβάλει δεκάδες αιτήματα προς το υπουργείο να βρεθεί μια προσωρινή έστω λύση στέγασης, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει μέριμνα. Κατανοούμε την αγωνία τους και το ότι δεν θέλουν να φύγουν από ένα χώρο που καλύπτει μέρος των αναγκών τους, όμως από τον άλλο μήνα η μαθητική εστία θα φιλοξενήσει παιδιά και δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί.

Είμαστε σε διαβουλεύσεις, καταλήγει ο κ. Σακελλαρίου και ελπίζουμε να βρούμε λύση που θα απελευθερώσει την μαθητική εστία και θα αφήσει ικανοποιημένους τους πληγέντες.