Μια καταγγελία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση απασχολεί τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τις τελευταίες ημέρες. Δράστης φέρεται να είναι 72χρονος κτηνοτρόφος από το Νότιο Πήλιο, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον ενός 47χρονου επίσης κτηνοτρόφου, με τον οποίο φέρεται να έχει διαφορές για τα βοσκοτόπια.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας φέρεται να έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 10 Ιουνίου κι ενώ ο 47χρονος κτηνοτρόφος ήταν ξαπλωμένος στο μαντρί του, στην περιοχή του Τισαίου όρους. Ο 47χρονος φέρεται να κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι ο 72χρονος, τον οποίο είδε, πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του μαντριού του, με αποτέλεσμα τα σκάγια να χτυπήσουν ένα πάνελ και μάλιστα ένα σκάγι των 9 μ.μ. διαπέρασε το πάνελ, χωρίς, ωστόσο, να τον πλήξει και να τον τραυματίσει.

Ο 47χρονος φέρεται να κατήγγειλε ακόμη, πως άκουσε μια πόρτα αυτοκινήτου να κλείνει και να απομακρύνεται ο 72χρονος. Από την πλευρά του ο 72χρονος, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, δηλώνει ότι δεν έχει κυνηγετικό όπλο, ότι δεν οδηγεί αυτοκίνητο, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας τέτοια, που δεν του δίνουν τη δυνατότητα να απομακρυνθεί γρήγορα από κάπου.

Ο 72χρονος, που εκτρέφει αγελάδες και πρόβατα, φέρεται να έχει διαφορές εδώ και χρόνια με τον 47χρονο, που εκτρέφει κατσίκια στην περιοχή, για τη χρήση των βοσκοτόπων. Και οι δύο φέρεται να είναι οικογενειάρχες, ωστόσο, ο 72χρονος και κατά το παρελθόν είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τον 47χρονο και μάλιστα είχε καταδικαστεί γι’ αυτό σε κάθειρξη και είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές.

Η προηγούμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας φέρεται να είχε γίνει πριν 12 χρόνια, στις 13 Ιουλίου του 2011, με το θύμα να νοσηλεύεται για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 47χρονος σήμερα έζησε τότε από θαύμα. Ο συγχωριανός του τον είχε πυροβολήσει στην κοιλιακή χώρα, όταν είχαν συναντηθεί σε βοσκοτόπια, στην αγροτική περιοχή «Δρέπανο» Τρικερίου.

Ο 72χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βαθμό πλημμελήματος. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή. Από την έρευνα των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε η σφαίρα και η τρύπα που δημιούργησε, ωστόσο, δεν βρέθηκε όπλο. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, μήπως στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο άτομο.

e-thessalia.gr