Οι περιπέτειες του Διοικητηρίου Καρδίτσας φαίνεται ότι πήραν τέλος καθώς πλέον οι εργασίες προχωράνε κανονικά και το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται ως πιθανότερο διάστημα παράδοσης του έργου.
Μετά από μία περίοδο ιδιαίτερα προβληματική, στις αρχές του 2018, που ο ανάδοχος του έργου αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, υποχρεώνοντας την Περιφέρεια να κινήσει διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτος, προκειμένου να προστατευτεί το έργο, υπήρξε ομαλοποίηση της κατάστασης και με την σχετική υπομονή και καλή θέληση, είχαμε επανέναρξη των εργασιών.
Σήμερα και αφού ο ανάδοχος έπραξε τα νόμιμα υποβάλλοντας ένσταση στην αίτηση έκπτωσης για να μην υπάρχει νομικό κενό, στην οποία και δικαιώθηκε, οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει σταδιακά, τώρα γίνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, γεγονός για το οποίο μας διαβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.
Στο εργοτάξιο του Διοικητηρίου υπάρχουν τουλάχιστον αρκετά  διαφορετικά συνεργεία που εκτελούν εργασίες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου και η εικόνα δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι θα τηρηθούν τα χρονικά όρια και ως το τέλος του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο προς παράδοση. Την δεδομένη στιγμή εκτελούνται εργασίες που έχουν να κάνουν με κουφώματα, γυψοσανίδες και την στέγη του Διοικητηρίου.
Μάλιστα, οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι πολύ πιθανό και προς το τέλος της Άνοιξης να είναι έτοιμο ένα κομμάτι του έργου και να δοθεί προς χρήση, παράλληλα με την συνέχιση των εργασιών στο υπόλοιπο.
Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι ένα θέμα αλλά τα όποια εμπόδια θα αφορούν στις εξωτερικές εργασίες καθώς στο εσωτερικό του κτιρίου θα συνεχίζονται κανονικά.

karditsalive.net