Στο πριμ αποδοτικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους, την Εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, την αποδοτικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη λήξη της προθεσμίας για επιστολική ψήφο και στον εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τι είπε ο πρωθυπουργός
«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», είπε αναφερόμενος στις κάλπες του Ιουνίου.

«Ξεχωρίζω και το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους» για τα ΑμεΑ», είπε στη συνέχεια, ενώ εξήγησε ότι «προχωράει παράλληλα η επιλογή νέων διοικήσεων στον δημόσιο τομέα».

Μίλησε για «ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους. Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει».

Είπε ότι «το νέο πλαίσιο περιορίζει τις αναβολές και αυξάνει τη λογοδοσία. Γίνεται ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους».

«Αύριο το σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κεντρικός στόχος να βελτιώνεται η καθημερινή ζωή των πολιτών ώστε η χώρα μας σταδιακά να προσεγγίζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού
Ξεχωρίζω και το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους» για τα ΑμεΑ, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, αναφερόμενος στο σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους», που όπως είπε, περιλαμβάνει 170 δράσεις για συμπολίτες με αναπηρία με σκοπό τη «διπλή σύγκλιση δηλαδή να καλύψει χαμένο έδαφος και τα εθνικά δεδομένα να προσεγγίσουν ευρωπαϊκούς μέσους όρους αλλά και να ευθυγραμμιστεί η ποιότητα ζωής με τους υπόλοιπους πολίτες».

Για το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. «Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης προς την κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους, είπε.

Προχωράμε κανονικά στη διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον Δημόσιο Τομέα, παρά τις αντιδράσεις και για πρώτη φορά με ευθύνη ΑΣΕΠ έχουν εξεταστεί πάνω από 1000 υποψήφιοι, είπε ο πρωθυπουργός.

Αφού υπενθύμισε την επιτυχία της επιστολικής ψήφου με 180.000 αιτήσεις και προθεσμία που λήγει τα μεσάνυχτα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χρόνο που απομένει ως τις ευρωεκλογές και σχολίασε ότι βλέπει λεφτόδεντρα να φυτρώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αντιπολίτευσης. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, τόνισε και αναφέρθηκε εκτός των άλλων, στις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από σήμερα και η νέα έκδοση του e katanaloti όπου συγκρίνονται τιμές μεταξύ 3.000 διαφορετικών κωδικών που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση,, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να το αξιοποιούν περισσότερο «καθώς η μεγαλύτερη διαφάνεια οδηγεί και σε περισσότερο ανταγωνισμό».

«Με κάθε τρόπο μένουμε δίπλα στο πολίτη αναγνωρίζοντας ως μεγάλο πρόβλημα την ακρίβεια αλλά με σημαντικά βήματα που πρέπει να υπενθυμίζουμε», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

ethnos.gr