Δεκάδες πυροβόλα όπλα και χιλιάδες φυσίγγια κατάσχεσαν οι γαλλικές αρχές από το σπίτι του Αλέν Ντελόν στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονταρζί σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Συνολικά «72 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 3.000 πυρομαχικά» κατασχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το κτήμα του Ντελόν, όπου διαπιστώθηκε επίσης «η ύπαρξη σκοπευτηρίου».

Όπως μεταδίδει το γαλλικό μέσο BFM TV, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι ο ηθοποιός είχε στην κατοχή του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία, βρέθηκαν σκοπευτικά όπλα, κυρίως κατηγορίας Α και Β, καθώς και για συλλεκτικά όπλα. Μάλιστα, οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι ο ηθοποιός «δεν είχε κάποια εξουσιοδότηση που του επέτρεπε να κατέχει πυροβόλο όπλο». Με αυτά τα δεδομένα, η έρευνα συνεχίζεται, μεταξύ άλλων, για την κατηγορία της «παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων κατηγορίας Α, Β και Γ». 

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε σε μια περίοδο «οικογενειακής κρίσης» για την οικογένεια Ντελόν: τα παιδιά του Αντονί, Ανούσκα και Αλέν-Φαμπιέν διαφωνούν για την κληρονομιά του ηθοποιού και την κατάσταση της υγείας του. Μια ιατρική εξέταση το φθινόπωρο του 2023 έδειξε ότι ο Ντελόν ήταν ψυχολογικά και σωματικά εξασθενημένος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle, η Ανούσκα Ντελόν εξήγησε ότι «πηγαίνει πάντα με τον σωματοφύλακά της» στο οικογενειακό κτήμα. Σύμφωνα με την ίδια, τα αδέλφια της κυκλοφορούν στο σπίτι «οπλισμένα», πιστεύοντας ότι βρίσκονται «στην Άγρια Δύση».

Στο Instagram, ο Αντονί Ντελόν απάντησε στην αδελφή του, κάνοντας λόγο για «συκοφαντική» συνέντευξη.

Με πληροφορίες από Le Parisien, BFMTV