Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Είστε λάτρεις της φαντασίας; Ανακαλύψτε κόσμους όπου η μαγεία συναντά την περιπέτεια και τα όντα του φανταστικού κυριαρχούν...

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε ιστορίες που συνδυάζουν ηρωικές μάχες, αρχαία μυστικά και ανεξερεύνητα σύμπαντα, όπου οι ήρωες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δοκιμασίες που αναδεικνύουν τον αληθινό χαρακτήρα τους.

Κάθε βιβλίο είναι μια πύλη προς έναν κόσμο γεμάτο θαύματα και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Δράκοι στα Βασίλεια των Νάνων – Margaret Weis & Tracy Hickman

Το βιβλίο «Δράκοι στα Βασίλεια των Νάνων» των συγγραφέων Margaret Weis & Tracy Hickman είναι ένα μυθιστόρημα που καλύπτει τα κενά μεταξύ σημαντικών γεγονότων στη σειρά Dragonlance Chronicles. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της Ελένης Σκριτζόβαλη.

Ανήκει στην τριλογία Lost Chronicles και εξερευνά τις αφηγήσεις που δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως στα αρχικά βιβλία, ακολουθώντας τους αγαπημένους χαρακτήρες, καθώς αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και παλιούς εχθρούς.

Oι Σύντροφοι επέστρεψαν! Kαθώς οι ήρωες μάχονται με το χρόνο προσπαθώντας να σώσουν τη ζωή εκείνων που βασίζονται πάνω τους, ο νάνος Φλιντ Φάιρφορτζ αναγκάζεται να κάνει μια δύσκολη επιλογή, που πάνω της στηρίζεται το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.

Το βιβλίο διαδραματίζεται μεταξύ των βιβλίων ένα και δύο των Χρονικών. Το εντυπωσιακότερο είναι η ικανότητα των συγγραφέων να μας παρασύρουν σε μια ιστορία της οποίας το τέλος γνωρίζουμε ήδη. Η ιστορία συμπορεύεται με τους ήρωες μετά τα γεγονότα του βιβλίου «Δράκοι στο Φθινοπωρινό Δειλινό», καθώς αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο από τους δράκους και τους εχθρούς τους.

Ο βασικός στόχος τους είναι να βρουν το μαγικό σφυρί στα βάθη του βασιλείου των νάνων, Θόρμπαρντιν, το οποίο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των περίφημων dragonlances που θα χρησιμοποιηθούν στις μελλοντικές μάχες.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στους χαρακτήρες και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις εσωτερικές τους συγκρούσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία και μυστήριο. Η πλοκή είναι δομημένη με τρόπο που προσφέρει δράση και συναρπαστικές στιγμές, ενώ ταυτόχρονα παρέχει βαθύτερες ερμηνείες για τους φανατικούς της σειράς Dragonlance.

Δράκοι ενός μεγαλόπρεπου ουρανού – Margaret Weis & Tracy Hickman

Το βιβλίο «Δράκοι ενός μεγαλόπρεπου ουρανού» των Margaret Weis & Tracy Hickman είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας «The Lost Chronicles» και εξιστορεί γεγονότα που συνδέονται με τα γνωστά βιβλία της σειράς Dragonlance, επικεντρώνοντας στην άποψη των "κακών" χαρακτήρων.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στην Ελένη Σκριτζόβολη.

Οι αναγνώστες μεταφέρονται σε μυθικούς τόπους, γεμάτους περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες. Από τα βάθη των αρχαίων μπουντρουμιών μέχρι τα ύψη των επιβλητικών βουνών, εκεί όπου οι δράκοι πετούν στους αιθέρες, οι ήρωες αναδεικνύονται και τα πεπρωμένα σφυρηλατούνται.

Η ιστορία αρχίζει στο Νεράκα, όπου η Μπλε Αρχόντισσα Κιτιάρα Ουθ Μάτερ και ο Αυτοκράτορας Αριάκας σχεδιάζουν να ανακτήσουν τη Σφαίρα του Δράκου για να καταστρέψουν τη Σολάμνια και τους Συντρόφους με μία κίνηση. Η Κιτιάρα ταξιδεύει στο Παγωμένο Τείχος για να εξαναγκάσει τον φύλακα της δρακόσφαιρας, Άρχοντα Φέαλ-Θας, να υπακούσει στη θέληση του αυτοκράτορα, αλλά η αποστολή της δεν τελειώνει εκεί.

Αφού απορριφθεί, συλλαμβάνει ένα τολμηρό σχέδιο να αποκτήσει τη βοήθεια των πιο φοβερών όντων. Την ίδια στιγμή, η Λοράνα ξεκινά ένα ταξίδι προς το πεπρωμένο, όταν μαζί με τον Στερμ, τον Φλιντ και τον Tάσελχοφ ακολουθούν τους ιππότες στην επικίνδυνη αποστολή τους.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται ως ένας συναρπαστικός συνδυασμός γνώριμων ηρώων και νέων περιπετειών, με δράση που απευθύνεται τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους αναγνώστες της σειράς Dragonlance. Η αφήγηση και η πλοκή είναι καλά δομημένες, παρέχοντας ένα βάθος στην ιστορία που εμβαθύνει στην παράδοση και τις μάχες του κόσμου.

Δράκοι του μάγου της κλεψύδρας – Margaret Weis &Tracy Hickman

Το βιβλίο «Δράκοι του μάγου της κλεψύδρας» είναι το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Lost Chronicles, γραμμένο από τις Margaret Weis & Tracy Hickman. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της Ειρήνης Παϊδούση.

Σ’ αυτό το μέρος γνωρίζουμε καλύτερα τον Ρέστλιν Μάζερ, έναν από τους πιο αγαπημένους και πολύπλοκους χαρακτήρες της σειράς Dragonlance, όπως παλεύει με τις φιλοδοξίες και τις προδοσίες του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Λόγχης.

Στο βιβλίο, ο Ρέστλιν εμφανίζεται ως ένας Μάγος με Μελανό Χιτώνα που ταξιδεύει στην πόλη της Νέρακα για να υπηρετήσει τη Σκοτεινή Βασίλισσα, αν και τα πραγματικά του κίνητρα είναι να αυξήσει τη δική του δύναμη. Καθώς ανακαλύπτει τα σχέδια της Τακίσις να καταλάβει τη μαγεία όλων των μάγων, πρέπει να επιλέξει αν θα παραμείνει πιστός στην ίδια ή θα καταστρέψει τα σχέδιά της για να διατηρήσει την ανεξαρτησία του.

Το βιβλίο αναδεικνύει την πολύπλοκη προσωπικότητα του Ρέστλιν και την αντίφαση ανάμεσα στην επιθυμία του για εξουσία και την ανάγκη του για ανεξαρτησία. Επικεντρώνεται στη μοίρα του κεντρικού ήρωα, τον τρόπο του να γίνει ο κύριος του παρελθόντος και του παρόντος.

Η γραφή των Weis και Hickman είναι ζωντανή και η πλοκή είναι γεμάτη ανατροπές, καθώς οι ήρωες και οι αντίπαλοί τους παλεύουν για την εξουσία στη Νέρακα. Είναι ένα έργο που δεν απευθύνεται μόνο στους φανατικούς του Dragonlance, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για σύνθετα φανταστικά μυθιστορήματα με δυνατούς, αμφιλεγόμενους χαρακτήρες.