Καθαρίζει σταδιακά η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη, από σήμερα, Πέμπτη, ωστόσο επιμένει ακόμα στα ανατολικά και νότια μέχρι και το απόγευμα. Παράλληλα, προς την περιοχή της δυτικής και βόρειας Ελλάδας υπάρχει μια διαταραχή, που θα φέρει βροχές και καταιγίδες.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα κρατήσει ένα 24ωρο και θα επηρεάσει τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη, θα υπάρχει αστάθεια του καιρού σε περιοχές στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα κεντρικά τμήματα της Πελοποννήσου, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά αλλά και τα βόρεια, Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική υπάρχουν λίγα υπολείμματα της αφρικανικής σκόνης, η οποία θα απομακρυνθεί το απόγευμα με τη βοήθεια των βορειοδυτικών ανέμων που θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος έχει μια μικρή πτώση στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο άστατος με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20-21 βαθμούς.

Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα
Αύριο, Παρασκευή η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και από το Σάββατο μπαίνει το μελτέμι στο Αιγαίο με εντάσεις στα 6 τοπικά, ακόμη 7 μποφόρ. Εάν εμφανιστούν τοπικές βροχές μέχρι τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα αφορούν τα πιο βορειοανατολικά – ανατολικά τμήματα.

Για τις ημέρες του Πάσχα, φαίνεται πως μέχρι Μ. Τετάρτη – Μ. Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το βοριαδάκι στο Αιγαίο, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ήπιες.

Από την Μ. Πέμπτη όμως και στη συνέχεια, φαίνεται πως διαταραχές από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά και μέχρι Δευτέρα του Πάσχα είναι πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα.

ethnos.gr