Έντεκα και εικοσιένα! Η ώρα που πάγωσε ο χρόνος στις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα –Θεσσαλονίκη και η εμπορική αμαξοστοιχία που κατευθύνονταν από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, συγκρούονται μετωπικά στο ύψος των Τεμπών

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα ελληνικά χρονικά. 57 επιβάτες νεκροί, οι περισσότεροι φοιτητές που επέστρεφαν στο τόπο των σπουδών τους μετά την ανάπαυλα της Αποκριάς.

Ενάμιση χρόνο περίπου μετά, 28 φωτορεπόρτερ από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάζουν τις στιγμές που κατέγραψαν με τον φωτογραφικό τους φακό, σε μια έκθεση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, στη Λάρισα.

Λάρισα: Zωντάνεψαν οι μνήμες- Έκθεση φωτογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών


Από τους πρώτους που στάθηκαν μπροστά στις φωτογραφίες με τα δάκρυα να τρέχουν, γονείς των νέων που χάθηκαν. Η μητέρα της Κλαούντια Λάττα, η μητέρα του Βάιου Βλάχου. “Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών μας” λένε με ένα στόμα.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τη φρίκη μέσα στα συντρίμμια των τρένων, την απόγνωση και τον πόνο στα νοσοκομεία όπου συγγενείς ζητούν να πληροφορηθούν την τύχη των δικών τους ανθρώπων, το ανθρώπινο ποτάμι που ξεχύθηκε στους δρόμους ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του φοβερού δυστυχήματος

Λάρισα: Zωντάνεψαν οι μνήμες- Έκθεση φωτογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος ο σκοπός της πρωτοβουλίας τους είναι ένας και μοναδικός. Να μην ξεχαστεί η τραγωδία, να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Η έκθεση λειτουργεί στον πολυχώρο τέχνης Πρεβέντη και θα διαρκέσει ένα μήνα.

ertnews.gr