Όλο το βάζετε στα σχέδιά σας και όλο το ακυρώνετε, όμως τώρα ήρθε η ώρα να γιογκάρετε ό,τι κι αν γίνει. Πολλές μορφές έχουν ξεπηδήσει από την παράδοση της γιόγκα και συγκεκριμένα από την hathayoga, η οποία έχει πολλά παρακλάδια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο δυναμικές asanas και άλλοτε πιο χαλαρές.
Hatha, vinyasa, ashtanga, yin, hot, bikram, iyengar είναι μόνο λίγες από τις πιο γνωστές μορφές. Εσάς ποια θα σας ταίριαζε; Μία δοκιμή θα σας πείσει!
Vinyasa
Η μία στάση διαδέχεται την άλλη και η αναπνοή συνδυάζεται με την κίνηση πάντα. Το μάθημα μοιάζει με χορογραφία και έχει ροή. Είναι πιο δυναμική από την απλή hathayoga που έχει πολλές στατικές asanas και περισσότερη ξεκούραση. Ιδανική μορφή για όσους θέλουν να μπουν στα βαθιά ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από την hathayoga.

Ashtanga
Η ashtanga είναι μία μορφή vinyasaπου ενδείκνυται σε όσους αρέσει η πρόκληση και μπορούν να δείξουν πειθαρχία. Ο ρυθμός της είναι γρήγορος, η αναπνοή της γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και έχει συγκεκριμένη σειρά στάσεων, την οποία ο μαθητής ακολουθεί σύμφωνα με τις δυνατότητές του και ακούγοντας το σώμα του.
Bikram Hot Yoga
Hγιόγκα αυτή γίνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρομε θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών κελσίου και υψηλό ποσοστό υγρασίας. Οι asanasείναι συγκεκριμένες και το μάθημα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Ιδανική αν θέλετε να αποτοξινωθείτε, να γυμναστείτε και να ενισχύσετε την ελαστικότητά σας.

Βρήκαμε έναν χώρο στην Αθήνα που έχει αφιερώσει την πρακτική του στην hotyoga και μπορείτε να τον επισκεφθείτε για να δοκιμάσετε ένα μάθημα γιόγκα…. στην ζέστη.
Βρείτε την καλύτερη hot yoga στην Αθήνα και δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τις ενημερωμένες τιμές για την φετινή χρονιά!