Με έναν γιατρό έχει απομείνει η Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον για τον τρέχοντα μήνα 20 μέρες να βρίσκεται ακάλυπτη από εφημερίες.

Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής κ. Νίκος Χαυτούρας δήλωσε πως «η Νευροχειρουργική διέθετε μέχρι πρότινος τρεις γιατρούς εκ των οποίων αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένας, που είμαι εγώ. Οι άλλοι δύο απουσιάζουν, ο ένας λόγω ενός μικρού τραυματισμού στο χέρι και πρέπει να παραμείνει εκτός, ο δεύτερος για άλλους λόγους.

Έχουμε ζητήσει να στελεχωθεί άμεσα η κλινική με γιατρούς, αλλά από τη διοίκηση δεν είδαμε κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι πλέον η κλινική έχει μόνο έναν γιατρό για τον Ιανουάριο και δεν θα μπορεί να εφημερεύει για τουλάχιστον 20 μέρες, όταν τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η κλινική από τροχαία ατυχήματα και άλλους λόγους είναι συνεχή».

Αντίδραση για τη μετακόμιση της Ορθοπεδικής

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαυτούρας αναφέρθηκε σε ένα ακόμη ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο και αφορά στη μετακόμιση της Ορθοπεδικής Κλινικής από τον 5ο όροφο στον 7ο όροφο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου και ύστερα από εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου και της ιατρικής υπηρεσίας προωθείται η μετακόμιση της Ορθοπεδικής Κλινικής από τον 5ο όροφο που βρίσκεται τώρα στον 7ο όροφο, με στόχο να κατέβει στον 5ο όροφο μία εκ των δύο παθολογικών κλινικών.

Ως ένωση νοσοκομειακών γιατρών αντιδρούμε για αυτή την εξέλιξη, καθώς οδηγεί σε υποβάθμιση της Χειρουργικής. Επίσης στον 7ο όροφο, όπου προορίζεται να πάει η Ορθοπεδική, δεν υπάρχουν και μονώσεις που είναι απαραίτητες για την ακόμη μεγαλύτερη προστασία των ασθενών. Δυστυχώς η τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών δεν ρωτήθηκε για αυτή την πρόθεση της διοίκησης».

e-thessalia.gr