«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συναντήθηκε και συνομίλησε με επιχειρηματίες και πολίτες, τόνισε πως «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

«Θέλω να έχουμε μία κυβερνητική σύγχρονη Αριστερά, που σημαίνει και πατριωτική Αριστερά» δήλωσε στην κάμερα του Live News, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη έκπληξη για έναν άνθρωπο που είναι στην πολιτική να προχωρά μέσα στον κόσμο. Λέτε να προσκαλέσουμε τον κ. Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Μπορούμε να πάμε σε όποια λαϊκή θέλει, όποιο πρωί θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει. Είναι πρόσκληση – πρόκληση», είπε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». «Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά», είπε ακόμα.

Για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα είναι από εδώ και πέρα είπε: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

Τόνισε ακόμα: «Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

insider.gr