Φωτιά ξέσπαε το πρωί της Τρίτης σε κλινική στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί και είναι σε εξέλιξη διαδικασία εκκένωσης της κλινικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το τμήμα αποστείρωσης, και στον ημιώροφο, όπου είναι τα εξωτερικά ιατρεία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και «τρέχει» μια μεγάλη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Δικυκλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν φτάσει επίσης στο σημείο προκειμένου να συνδράμουν και να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί εγκλωβισμός ή τραυματισμός ατόμων. Όπως δήλωσε η διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου, υπάρχουν ορισμένοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα, όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δεχθούν ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι πυροσβέστες απομάκρυναν τον καπνό από το κλιμακοστάσιο και το ισόγειο, έτσι ώστε να γίνει ο απεγκλωβισμός των ατόμων με ασφάλεια. Νωρίτερα, οι πυροσβέστες έκαναν χρήση της διασωστικής σκάλας προκειμένου να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους και ασθενείς. Από την κλινική απομακρύνθηκε επίσης μία έγκυος γυναίκα καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του τοκετού.

naftemporiki.gr