Η Βασιλική Τζίμα από τη Λάρισα, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τις κούκλες μινιατούρες που δημιουργεί από πολυμερικό πηλό και είναι «ντυμένες» με τις πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας.

Η καλλιτέχνης λέει ότι ασχολήθηκε από μικρή με τη ζωγραφική, με όνειρο να γίνει πότε ζωγράφος, πότε σχεδιάστρια μόδας, πότε γραφίστρια. Τελικά σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου αποφοίτησε το 2010. Με τον πηλό ασχολείται ερασιτεχνικά από το 2009 και επαγγελματικά από το 2020.

Όσο για τις παραδοσιακές φορεσιές η ίδια λέει ότι αποτελούν πρόκληση, υπό αυτό το πρίσμα, με όλη τους την ποικιλομορφία. Άλλωστε τις αγαπάει και για έναν πρόσθετο λόγο, αφού τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με τον παραδοσιακό χορό και έτσι ήρθε σε πιο στενή επαφή με το παραδοσιακό στοιχείο.

Η ίδια δηλώνει συγκινημένη όταν άνθρωποι κάθε ηλικίας την προσεγγίζουν απλά για να της πουν μια καλή κουβέντα ή να μοιραστούν μια φωτογραφία με τη φορεσιά του τόπου τους.Οι δημιουργίες της έχουν σταλεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Βέλγιο.