Σε σεμινάριο συντήρησης λαογραφικών αντικειμένων -κάποια από τα οποία προέρχονται από μουσεία που υπέστησαν ζημίες λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή- συμμετείχαν φοιτητές.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που πραγματοποιείται αυτό το εργαστήριο για τη συντήρηση αντικειμένων από 22 συλλογές του δικτύου μουσείων πόλης της Καρδίτσας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 44 φοιτητές και έξι καθηγητές, από το τμήμα συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Δυτικής Αττικής και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Η κ. Φένια Λέκκα, επιστημονική υπεύθυνη δικτύου Μουσείων πόλης Καρδίτσας, ανέφερε σχετικά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3: «Υπάρχουν συλλογές από πέντε -από τους έξι- δήμους του νομού Καρδίτσας, συμπράττουμε σε αυτό το δίκτυο και θεωρούμε ότι το event είναι πολύ σημαντικό, δίνει έναυσμα να ξανασκεφτούμε την πολιτιστική κληρονομιά, αυτή που έχουμε και αυτή που χάσαμε».

Ο κ. Σταμάτης Μπογιατζής, πρόεδρος του τμήματος συντήρησης αρχαιοτήτων, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε και περιπτώσεις, όπως κάποια λάβαρα που έχουν πολύ και εκτεταμένη φθορά. Το επάγγελμα του συντηρητή είναι από τα χαρακτηριστικά εκείνα επαγγέλματα όπου η υπομονή είναι βασική αξία. Ακρογωνιαίος λίθος της δουλειάς αυτής είναι επίσης η γνώση. Έχουμε επιτυχία στο εργαστήριο, το βλέπετε και στα χαμόγελα των φοιτητών μας και υπάρχουν ήδη συνεργασίες για επόμενη επίσκεψη».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

ertnews.gr