Φιάσκο με τη διανομή σχολικών γευμάτων στη Μαγνησία. Περίπου 2.500 μαθητές σε 30 δημοτικά σχολεία του νομού έμειναν με την… όρεξη, καθώς έως και χθες δεν είχαν παραληφθεί τα γεύματα, η διανομή των οποίων θα ξεκινούσε στα μέσα Οκτωβρίου.

Κανείς, ενώ έχει μπει ο Νοέμβριος, δεν έχει ενημέρωση γιατί στη Μαγνησία το πρόγραμμα έχει «κολλήσει», όταν στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας και της Ελλάδας οι μαθητές λαμβάνουν κανονικά τα σχολικά γεύματα.

Γονείς, οι οποίοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα κλήθηκαν να συμπληρώσουν δηλώσεις για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, απευθύνονται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ρωτώντας για την ημερομηνία έναρξης διανομής των γευμάτων, αλλά απάντηση δεν παίρνουν. «Ρωτούν κυρίως όσοι έχουν μεγάλες οικονομικές ανάγκες και αυτό το γεύμα είναι πολύτιμο για τα παιδιά τους. Αυτή τη στιγμή τρέχει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά τα σχολεία της Μαγνησίας, για λόγο που δεν έχει γίνει γνωστό, μένουν προς το παρόν εκτός», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Και πέρυσι υπήρξε πρόβλημα με τα σχολικά γεύματα στον νομό, λόγω ένστασης που έγινε κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού από υποψήφιο ανάδοχο. Οι μαθητές ξεκίνησαν να σιτίζονται στο σχολείο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, διέκοψαν για την εορταστική περίοδο και ξεκίνησαν πάλι μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ωστόσο το πρόγραμμα σταμάτησε την 1η Μαρτίου. Μάλιστα έως και τέλος του έτους το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί και εκατοντάδες μαθητές έμειναν χωρίς το πολύτιμο για κάποιους σχολικό γεύμα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εκτός από την προαγωγή της υγιεινής διατροφής, τα τελευταία χρόνια, έρχεται να καλύψει και μία κοινωνική ανάγκη. Αυτή της σίτισης μαθητών οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είχε ενισχυθεί για τον συγκεκριμένο λόγο.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν δοθεί εγκαίρως όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, τα σχολεία με τη σειρά τους παρέδωσαν τις βεβαιώσεις που ζητήθηκαν από γονείς αν το παιδί τους έχει κάποιου είδους αλλεργία η δυσανεξία σε φαγητό για να εξαιρεθεί από το μενού και έκτοτε όλοι βρίσκονται σε αναμονή σε 14 δημοτικά σχολεία του Βόλου, 10 στη Ν. Ιωνία, δύο στη Ν. Αγχίαλο, δύο στα Λεχώνια, ένα στην Πορταριά και ένα σε Αγριά - Δράκεια.

Eλένη Χάνου taxydromos.gr