Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Wimbledon, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς με 3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-4. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το πρώτο σετ, ενώ κατάφερε να προηγηθεί στη συνέχεια με 2-1. Ωστόσο ο Αμερικανός αντέδρασε και αφού πρώτα ισοφάρισε σε 2-2, στην πορεία πήρε το πέμπτο σετ και παράλληλα το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της σεζόν, εκείνο στην Αυστραλία, ο Στέφανος είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι το μεγάλο τελικό του θεσμού. Εκεί βέβαια είχε συναντήσει στον τελικό τον καλύτερο αθλητή όλων των εποχών, τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Εκεί, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια (3-0).

Στο επόμενο μεγάλο τουρνουά του έτους, το Roland Garros στη Γαλλία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέτυχε παταγωδώς. Σε εκείνο το τουρνουά κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού. Εκεί, συνάντησε τον Κάρλος Αλκαράθ και ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια –και εκεί- και με παρόμοιο σκορ με αυτό του τελικό του Australian Open.

Στο ημερολόγιο του έτους ακολουθεί το τέταρτο και τελευταίο μεγάλο τουρνουά, εκείνο που θα διεξαχθεί στην Αμερική. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις για το Αμερικανικό Όπεν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται μέσα στην πεντάδα των φαβορί.

Πιο συγκεκριμένα, λογίζεται ως πέμπτο φαβορί σε απόδοση 11.00, ενώ στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Γιανίκ Σίνερ.

Το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού είναι –και πάλι- ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον πολύπειρο Σέρβο να προσφέρεται σε απόδοση 1.91 για να κατακτήσει το τουρνουά στην Αμερική. Ως δεύτερο φαβορί λογίζεται το next big thing του Παγκοσμίου τένις, ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ. Το… νέο αίμα του παγκοσμίου τένις προσφέρεται σε απόδοση 3.50 για να κατακτήσει το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν, ενώ προηγουμένως είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ως τρίτο φαβορί λογίζεται ο Μεντβέντεφ σε απόδοση 4.50, ενώ… παραδόξως, ο Νικ Κύργιος προσφέρεται ως τέταρτο φαβορί και μάλιστα σε απόδοση 9.00 για να κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα του.

Όπως ο καθείς κατανοεί, στα κορτ της Αμερικής αναμένεται να δοθεί τεράστια μάχη, όπως άλλωστε και σε κάθε μεγάλο τουρνουά της σεζόν.