Πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ψάρεμα, κολύμπι, ποδηλασία, κανό, ποδήλατο λίμνης, σπορ βουνού, ιππασία, παραπέντε, ανεμόπτερο, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη, αλλά και διάσχιση του φαραγγιού του Μεγάλου Ρέματος είναι οι δραστηριότητες που μπορείς να διαλέξεις για να κάνεις στη Λίμνη Πλαστήρα.

Το υδροποδήλατο είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές δραστηριότητες, για όσους επιλέξουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Λίμνη Πλαστήρα. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ισορροπία και με αυτό τον τρόπο μπορούν και τα παιδιά, μόνα τους να ανακαλύψουν την φυσική ομορφιά της λίμνης.

Απόδραση δροσιάς για τους Λαρισαίους

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι η λίμνη αποτελεί τουριστικό “παράδεισο” για εκατοντάδες Θεσσαλούς και ειδικά Λαρισαίους που αναζητούν ανάσες δροσιάς.

Η έκταση της λίμνης είναι σχεδόν 55 χιλιόμετρα και αξίζει να κάνεις περιμετρικά όλη τη διαδρομή για να ανακαλύψεις αυτό το πανέμορφο μέρος. Σε κάθε γωνιά του κρύβει ομορφιές: γραφικά χωριά, νόστιμο φαγητό και πολλές αθλητικές δραστηριότητες όπως κωπηλασία, ιππασία, τοξοβολία, αλλά και πεζοπορία μέσα στο βουνό.

Τα γραφικά χωριά της λίμνης

Η λίμνη Πλαστήρα είναι περιτριγυρισμένη από 18 γραφικά χωριά και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νομού της Καρδίτσας όπου το φυσικό τοπίο γίνεται ένα με την τεχνητή λίμνη αλλάζοντας χρώματα και εικόνες κάθε εποχή.

Ο δρόμος περιμετρικά της λίμνης χαρίζει μαγευτικές εικόνες. Σε μία διαδρομή 70 μόλις χιλιομέτρων θα απολαύσετε όλα τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Μπορείτε να τη χωρίσετε σε τμήματα και να την κάνετε σε δυο ή τρεις ημέρες. Ξεκινήστε από τα Καλύβια Πεζούλας, σχεδόν στο κέντρο της λίμνης. Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε και δυο από τα ομορφότερα χωριά, που θα ανακαλύψετε σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, τη Νεράιδα και τη Φυλακτή.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

ertnews.gr