Στην τρίτη θέση της κατάταξης στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που ανεβαίνει στη δεύτερη, µε 12,1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση νέα δημοσκόπηση της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», τη δεύτερη μετά την Opinion Poll που αποτυπώνει αυτή τη νέα εικόνα ανατροπής στο πολιτικό βαρόμετρο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν∆ βρίσκεται σταθερά πρώτη µε 36%, ενώ σε συνεχή ανοδική τροχιά καταγράφεται το ΚΚΕ µε 8,9%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς το ΚΚΕ, ενώ ένα ποσοστό περί το 20% τοποθετείται στην αδιευκρίνιστη ζώνη, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Καμπανάκια για το κυβερνητικό έργο

Όσον αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/ μάλλον λάθος.

Την ίδια στιγμή, το 80,4% παραδέχεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% “βλέπει” διάλυση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

euro2day.gr