Τρεις νεκροί στο Τολέδο και τη Μαδρίτη, εξαιτίας των πλημμυρών και τρία άτομα ακόμα αγνοούνται ως αποτέλεσμα των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη Μαδρίτη και το Τολέδο.

Ευτυχώς ένα παιδί 10 ετών που αγνοούνταν στην Αλντέα Ντε Φρέσνο, βρέθηκε τελικά ζωντανό.

Αγνοούμενοι ως τώρα είναι ο πατέρας του δεκάχρονου παιδιού που διασώθηκε από ένα δέντρο, καθώς το αυτοκίνητο του έπεσε στο ορμητικό ποτάμι στην Aldea del Fresno.

Ο δεύτερος είναι ένας 83χρονος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Villamanta (Μαδρίτη), όταν βρισκόταν κοντά σε ένα γηροκομείο.

Η τρίτη είναι μια γυναίκα που αγνοείται από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όταν οδηγούσε το όχημά της στον αυτοκινητόδρομο CM-4004 κοντά στον δήμο Valmojado (Toledo).

Το φυσικό φαινόμενο DANA άρχισε ήδη να υποχωρεί από το απόγευμα και τώρα οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωή τους στην πρότερη κανονικότητα και φυσικά ζητώντας τις ανάλογες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες, τόσο για τα αυτοκίνητα τους, όσο και για τα σπίτια τους.

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση οι πληγείσες περιοχές όπως η Aldea de Fresno να χαρακτηριστούν ως «ζώνη καταστροφής».

ertnews.gr