Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατροπή αλιευτικού σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 104 άτομα και ανασύρθηκαν 17 σοροί. Στο σκάφος επέβαινε αδιευκρίνιστος επί του παρόντος αριθμός ατόμων.

Στην περιοχή 47 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη). Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λ.Σ., μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Frontex.

Σημειώνεται ότι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται και στη νότια Κρήτη, όπου εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με δεκάδες μετανάστες.

naftemporiki.gr