Τον Απρίλιο αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κηρύξει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αυτή η ημέρα, όπως αναφέρεται, τονίζει τη σημασία της δημοκρατίας και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας-ΗΠΑ καθώς και την προσφορά των Ελληνοαμερικανών στην Αμερικανική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε καθώς προσβλήθηκε από Η1Ν1.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις και δεν έχει οριστεί ακόμα ακριβής ημερομηνία.

naftemporiki.gr