Στη Θεσσαλία το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Το περιφερειακό συνέδριο θα ξεκινήσει στις 11:00 στη δημοτική πινακοθήκη της Λάρισας, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη.

Η Θεσσαλία, Περιφέρεια κομβικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας, εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου σε σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικό κεφάλαιο, αλλά και με την κυβερνητική εγκατάλειψη και ανεπάρκεια στην αποκατάσταση των πληγέντων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθως τονίζεται ότι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι μόνο στηρίζει τον αγώνα του αγροτικού κόσμου, αλλά προτείνει συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα στήριξής του».

Στον αντίποδα, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «της αδιαφορίας και απαξίωσης της κυβέρνησης που άφησε αθωράκιστη τη Θεσσαλία από τα ακραία φυσικά φαινόμενα και χωρίς απαντήσεις τις προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής».

Με το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ενδυναμώνει τη διαδικασία ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες στον δρόμο προς το 4ο Συνέδριό του, προκειμένου να δοθούν οι απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της ελληνικής υπαίθρου και στις κυβερνητικές πολιτικές που τα προκαλούν».

Καταληκτικά υπογραμμίζει ότι «για αυτό και απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει στο συνέδριο και τον διάλογο που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ