Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης από τη Γλυφάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «τερατογένεση μια κυβέρνηση ηττημένων».

«Κυβέρνηση ηττημένων υπό τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλακη και τον κ. Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Πρέπει όμως να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσιπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο υπάρχει. Για να κλείσουμε τελείως την πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα πίσω, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: όλοι στην κάλπη, ισχυρή Νέα Δημοκρατία.Η Νέα Δημοκρατία μεγάλη νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου και μετά όλα θα βρεθούν στο δρόμο τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πιστεύω ότι πράγματι υπάρχουν πολίτες, οι οποίοι τελευταία στιγμή το 2019 δεν μας εμπιστεύτηκαν. Αυτή τη φορά θα κάνουν το βήμα να μας εμπιστευτούν επειδή τώρα δεν μιλάμε με υποσχεσεις, αλλά τώρα μιλάμε με αποτέλεσματα. Είμαστε αξιόπιστοι στις δεσμεύσεις που σας δίνουμε για τη δεύτερη τετραετία ακριβώς επειδή αυτά που σας είπαμε το 2019 τα κάναμε πράξη.

Θέτουμε το έργο μας στην κρίση του ελληνικού λαού. Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα. Θα συγκρίνει οταν θα έρθει η κρίσιμη στιγμή να αναλάβει αυτός την ευθύνη, διότι κάποια στιγμή εμείς θα πούμε που έχουμε να πούμε, αλλά τελικά η ευθύνη θα περάσει σε όλους εσάς. Είμαι σίγουρος ότι θα εμπιστευτεί και πάλι τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εγγυηθεί και τη σταθερότητα και την πρόοδο στη χώρα μας. Αυτή είναι η μεγαλη μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία.

Άνοιγμα σε 17άρηδες και αναποφάσιστους

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός, έκανε άνοιγμα τόσο στους 17άρηδες όσο και στους πολίτες που παραμένουν αναποφάσιστοι στο δρόμο προς τις κάλπες.

«Υπάρχουν και συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ψήφισαν και δικαιολογημένα ενδεχόμενως να αισθάνονται στεναχωρημένοι, πικραμένοι. Θέλω να τους απευθυνθώ προσωπικά και να τους πω ότι ήμασταν πάντα έντιμοι μαζί τους. Εκεί που αστοχήσαμε. Εκεί που κάναμε λάθη, πρώτος εγω με θάρρος τα ομολόγησα και αναγνώρισα την ευθύνη που μου αναλογεί, δεν κρύφτηκα ποτέ και πουθενά. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Αυτές τις σχεδόν 56 ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές, αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί. Με αυτοπεποίθηση και με ευπρέπεια χωρίς να αφήνουμε τίποτα αναπάντητο αλλά χωρίς να υποβαθμίζουμε το επίπεδο του πολιτικού λόγου στα στάνταρ των αντιπάλων μας. Τους αφήνουμε μόνους τους στο δρόμο της λάσπης και της παραπληροφόρησης, εμείς δεν θα μιλάμε μόνο για το παρελθόν θα μιλάμε για το μέλλον. Θα μιλάμε για τη Ελλάδα πιο οραματιζόμαστε. Θα μιλάμε για τους 17αρηδες που για πρώτη φορά ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές. Γι’αυτους δουλεύουμε τελικά, γι’ αυτούς εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, θα ζήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα των γονιών τους, των παππούδων της. Γι' αυτούς αγωνιζόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

liberal.gr