Αναντίρρητα, ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τις συνήθειες μας. Το διαδίκτυο όχι μόνο παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα μας, αλλά κατάφερε να αλλάξει εντελώς τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαστε σε καθημερινή βάση. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα παιχνίδια. Στις μέρες μας, ελάχιστες παρέες βρίσκονται στην αλάνα προκειμένου να παίξουν τους κάποιο παιχνίδι, ενώ επίσης λιγοστοί είναι αυτοί που παίζουν ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άθλημα σε έναν ανοιχτό εξωτερικό χώρο.

Αντίθετα, τα διαδικτυακά παιχνίδια γνώρισαν τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια. Πλέον, η ενασχόληση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών έχουν προηγμένα γραφικά και εφέ, είναι διαδραστικά, σύγχρονα, ενώ παρέχουν και μια πληθώρα επιλογών. Οι χρήστες συνεχώς αυξάνονται και μάλιστα άξιο αναφοράς είναι πως άτομα όλων των ηλικιών αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο στα παιχνίδια του διαδικτύου.

Όσο και να εναντιώνονται κάποιοι στις επιταγές της νέας εποχής, είναι δεδομένο ότι η τεχνολογία και συνολικά το διαδίκτυο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας App Annie, οι άνθρωποι πέρασαν σχεδόν 5 ώρες(4,8) τη μέρα στο κινητό τους το 2021, αριθμός 30% μεγαλύτερος συγκριτικά με το 2020. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θίοντορ Κραντς, δηλώνει πως: «Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ σε κάθε κατηγορία, από άποψη αφιέρωσης χρόνου, λήψεων εφαρμογών και εσόδων».  Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στο 2021 κυκλοφόρησαν περίπου δύο εκατομμύρια καινούργιες εφαρμογές και βιντεοπαιχνίδια, ενώ και ο προγραμματιστής, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε πως ταυτόχρονα έρχονται πολλές αλλαγές στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το διαδίκτυο, εν έτει 2023, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες του, επικοινωνία, γνώσεις, πληροφορίες, ακόμα και κοινωνικοποίηση. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου δημιουργείται μια παγκόσμια κοινότητα με άτομα από όλο τον κόσμο που αρχίζουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, αυτά τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περιεχόμενο, να το μοιραστούν με άλλους χρήστες και τελικά να επικοινωνήσουν μαζί τους. Πέρα όμως από το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της επικοινωνίας, το διαδίκτυο τείνει να εξελιχθεί στην πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να μορφωθεί και να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Και αυτό γιατί μπορεί να βρει ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες με μια τεράστια ποικιλία βιβλίων, αλλά και να μάθει μια ξένη γλώσσα μέσω διάφορων εφαρμογών. Όλα αυτά, αναμφισβήτητα, αυξάνουν όχι μόνο το γνωστικό επίπεδο ενός ανθρώπου, αλλά και υποβοηθούν στην αύξηση των δεξιοτήτων του. Δημιουργικότητα, τόνωση αυτοπεποίθησης, ικανότητα διαχείρισης του υπολογιστή είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που αναπτύσσονται.

Πάμε, όμως, και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Έγινε λίγο πιο πάνω μνεία στην αύξηση των εφαρμογών με βιντεοπαιχνίδια. Είναι σίγουρο ότι τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν το μεγαλύτερο πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο και τα αθλήματα έχουν αρχίσει να αυξάνουν τη δημοφιλία τους στον κόσμο του διαδικτύου. Δεν είναι μόνο οι streaming πλατφόρμες που άλλαξαν τον τρόπο θέασης των αθλημάτων, αλλά είναι και οι πλατφόρμες και εφαρμογές που σου παρέχουν τη δυνατότητα να παίξεις όποιο άθλημα θέλεις.

Από το FIFA μέχρι το NBA 2K20 και το F1 2019, ο κάθε χρήστης μπορεί να παίξει έναν αγώνα ποδοσφαίρου με την αγαπημένη του ομάδα, να παίξει μπάσκετ με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο οδηγό της Φόρμουλα 1. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, εμφανίζονται πολλές εφαρμογές, στις οποίες προσφέρεται η ευκαιρία ενασχόλησης με κάθε άθλημα, από το πιο δημοφιλές έως το λιγότερο. Αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες τόσο για το κινητό όσο και στη μεγάλη οθόνη.

Το ίδιο ισχύει και για άλλους είδους δραστηριότητες, όπως το πόκερ. Πλέον, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, στις οποίες ο καθένας μπορεί να παίξει και να αφιερώσει όσο χρόνο θέλει. Και για τους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία, οι οδηγίες είναι τόσο απλές και ξεκάθαρες, έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα στην κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Συμπερασματικά, το διαδίκτυο όχι απλά υπάρχει στις ζωές μας, αλλά υπάρχει και με τρόπο εύκολο και προσιτό για τον κάθε χρήστη. Αποτελεί τον πιο δημοφιλή τρόπο ψυχαγωγίας και έχει συνεπικουρήσει στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών μας.