Τα χειρότερα γλίτωσαν σήμερα το απόγευμα πέντε νεαρά παιδιά στην παραλία του Αμποβού στην Αφησσό, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της θάλασσας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Ηταν γύρω στις 6 το απόγευμα, όταν η ναυαγοσώστρια της εταιρείας In Action Βάσω Πατρώνη, αντιλήφθηκε όταν δύο νεαρά παιδιά που ήταν πάνω σε στρώμα θαλάσσης, έδειχναν να απομακρύνοται επικίνδυνα από τη στεριά. Τα δύο νεαρά παιδιά είχαν περάσει κατά πολύ τα ναυαγοσωστικά όρια της παραλίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επανέλθουν προς τη στεριά. Ισχυρός άνεμος ξεκίνησε να φυσάει με αποτέλεσμα τα παιδιά να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο.


Η ναυαγοσώστρια που επιχείρησε να σώσει τα παιδιά

Η ναυαγοσώστρια πήρε το σωστικό σωσίβιο και αμέσως βούτηξε στο νερό, πηγαίνοντας προς τη διάσωση των παιδιών. Η ίδια φώναξε στα δύο παιδιά να κρατηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από το στρώμα μέχρι να φτάσει προς το μέρος τους. Για πάνω από 200 μέτρα κολυμπούσε με αποτέλεσμα να φτάσει στα παιδιά και να ξεκινήσει να τα οδηγεί προς τα έξω.

Ομως η περιπέτεια δεν σταμάτησε εκεί. Ενώ εξελισσόταν η διάσωση των δύο νεαρών παιδιών, τρία άτομα που επέβαιναν πάνω σε σανίδες SUP προσπάθησαν να βοηθήσουν και εκείνα τα παιδιά με αποτέλεσμα να κουραστούν και να σταματήσουν μεσοπέλαγα, με τον αέρα να τους απομακρύνει επικίνδυνα.

Εκ νέου, η ναυαγοσώστρια κολύμπησε προς τα μέσα για να βγάλει με ασφάλεια τα τρία άτομα με τις σανίδες.

Αφού έγινε έλεγχος και είδε ότι δεν χρειαζόταν περαιτέρω βοήθεια κάνεις ανακάλεσε το πεντάμετρο σκάφος, το οποίο είχε καλέσει ήδη να συνδράμει σε βοήθεια από το λιμάνι των Καλών Νερών διότι ο αέρας δυνάμωνε επικίνδυνα.

taxydromos.gr