Σχολικά γεύματα για πρώτη φορά, μετά από δύο χρόνια που τρέχει το πρόγραμμα, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρέλαβαν την Τετάρτη μαθητές της Μαγνησίας. Το… στρώσιμο του μεσημεριανού τραπεζιού στα σχολεία περιλάμβανε όσπρια και… πολλά αιτήματα από σχολεία, που δεν είναι στο πρόγραμμα, για ένταξή τους σε αυτό. Η απάντηση νέων εντάξεων είναι όμως αρνητική, παρά τα 950 αδιάθετα γεύματα που υπάρχουν στην περιοχή της Καρδίτσας.

Στη Μαγνησία τα σχολικά γεύματα είναι η πρώτη χρονιά που ξεκίνησαν να διανέμονται παράλληλα με την υπόλοιπη Ελλάδα. Πέρυσι, οι μαθητές είχαν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν γεύματα στις 15 Μαΐου, στην εκπνοή δηλαδή της σχολικής χρονιάς και το προηγούμενο σχολικό έτος, είχαν διανεμηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα για μονοψήφιο αριθμό ημερών, συνεχίστηκαν με την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές και διακόπηκαν την 1η Μαρτίου.

Τα προβλήματα φαίνεται να ξεπεράστηκαν, και από προχθές, οι μαθητές παραλαμβάνουν γεύματα, για τα οποία στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υποβλήθηκαν σε… άσκηση ετοιμότητας από το Υπουργείο Παιδείας. Προχθές Τρίτη ενημερώθηκαν και τους ζητήθηκαν στοιχεία, προκειμένου χθες να ξεκινήσουν.

Τα γεύματα αφορούν σε 2.884 μαθητές σε 30 δημοτικά σχολεία της περιοχής. Διανέμονται στα σχολεία έως και τις 8:30 το πρωί προκειμένου το μεσημέρι να αποδίδονται στους μαθητές.

taxydromos.gr