Η ασφυκτική πίεση χρόνου, λόγω της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης (Πέμπτη-Σάββατο) οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην άμεση κάλυψη του κενού που αφορά στην εκπροσώπηση του.

Μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (σ.σ. πιθανότατα θα προταθεί για Αντιπρόεδρος της Βουλής), οι πληροφορίες φέρουν την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδριάζει σήμερα, να προκρίνει τη λύση του Σωκράτη Φάμελλου, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έμπειρο βουλευτή (εκλέγεται από το 2015), έχει γνώση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και εκτιμάται από όλους ότι μπορεί, σε αυτή τη φάση, να σηκώσει το βάρος του ρόλου.

Όπως όλα δείχνουν, θα είναι μεταβατικός επικεφαλής της Κ.Ο. μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι είναι βουλευτές, εκτός του Διονύση Τεμπονέρα.

Επίσης, για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. προτείνεται ο Διονύσης Καλαματιανός (βουλευτής Ηλείας).

Για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι προτάσεις που ακούγονται είναι για τον Νίκο Παππά, τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Σία Αναγνωστόπουλου.

Την εκλογή νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και διεξαγωγή συνεδρίου τον Σεπτέμβριο εισηγήθηκε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Παρότι στελέχη της “ομπρέλας” δείχνουν προτίμηση για εκλογή μέσα στον Ιούλιο, η πρόταση της κ. Σβίγκου βρίσκει ευήκοα ώτα σε όλες τις πλευρές, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης άνεση χρόνου για προετοιμασία.

euro2day.gr