Στο κάδρο των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη βάζουν συγγενείς θυμάτων πολιτικά πρόσωπα παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων και γεγονότων που συνθέτουν τις κατηγορίες για τις οποίες ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων.

Με νέα συμπληρωματική τους μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας οι συγγενείς θυμάτων ζητούν την κακουργηματική δίωξη δέκα πολιτικών προσώπων και επτά στελεχών της HELLENIC TRAIN, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΓΑΙΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΡΑΣ (Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων).

Αυτό το οποίο ουσιαστικά προστίθεται στη μήνυση είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της Ν.Δ. δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Η συμπληρωματική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Εφετών. «Αφορά κυρίως τα δύο στελέχη της Hellenic Train για την τηλεδιοίκηση που δεν υπήρχε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή», ανέφερε κ. Κωνσταντινίδης «Στο Κόκκινο 105.5».

«Δεν γλιτώνουν τα κάγκελα της φυλακής δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην Περιφερειάρχης τους», ανέφερε (OPEN) λίγο νωρίτερα ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος, στην τραγωδία των Τεμπών. «Το περιμέναμε ότι θα κλείσουν την εξεταστική άρον άρον» προσθέτει και τονίζει πως αυτό έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο σε αυτούς, όταν έφτασε η δικογραφία από τη Λάρισα με 1000 σελίδες και «δεν τους συνέφερε».

Σημειώνει πως «βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία. Βρέθηκε DNA, κόκκαλα και το μαύρο κουτί. Επιβεβαιώθηκε ξυλόλιο από το χημείο του κράτους» σημειώνοντας πως «έπρεπε κάποιοι να είναι μέσα και έναν χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα».

in.gr