Με συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και πορεία Σωτηρίας για την Δημόσια Υγεία αλλά και συμπαράστασης προς τους πλημμυροπαθείς, η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρήθηκε σήμερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, ζητώντας προσλήψεις και αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στη Λάρισα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μ. Γιαννάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ότι το ΕΣΥ υπολειτουργεί και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στη Λάρισα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε επίσης ότι επικρατεί ένα κλίμα μαζικής φυγής υγειονομικών εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών αμοιβών και του εμπαιγμού από την πλευρά της Πολιτείας, που δεν εντάσσει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και δεν μονιμοποιεί του συμβασιούχους. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι των υγειονομικών από τα νοσοκομεία της Λάρισας, τα Κέντρα Υγείας καθώς και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

ertnews.gr