Ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει την ευθύνη για τα έργα που απαιτούνται με στόχο την αποκατάσταση των υποδομών στην πόλη, οι οποίες καταστράφηκαν μετά τις διπλές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα διασφαλιστεί ότι τα έργα που θα γίνουν, θα κατασκευαστούν σωστά και με προδιαγραφές να αντέχουν στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Η Κυβέρνηση επιβραβεύει τον Δήμο Βόλου. Αναψε το πράσινο φως για να αναλάβουμε εμείς τα έργα αποκατάστασης στην πόλη. Πλέον ό,τι γίνει θα γίνει σωστά και για θα αντέχει», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα ο κ. Μπέος θα κάνει σε συνέντευξη Τύπου, που πρόκειται να παραχωρήσει αύριο, Παρασκευή. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε κάνει και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσό που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των υποδομών στον Βόλο θα ξεπερνά τα 230 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν ενημερωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία. Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες, ο δήμαρχος είχε μιλήσει για έργα που πρέπει να τρέξουν άμεσα.

«Πρόκειται για τεράστιες καταστροφές και μένει οι αρμόδιοι υπουργοί να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Το μέγεθος των ζημιών ξεπερνά τα 230 εκατ. ευρώ για τους τομείς της ύδρευσης, αποχέτευσης, για γέφυρες και χειμάρρους, για δρόμους. Πρέπει τα έργα να τρέξουν άμεσα. Αυτός είναι ο στόχος μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

taxydromos.gr