Στο νυν δημαρχείο και στα υπόλοιπα κτίρια που στεγάζονται, θα «ξεχειμωνιάσουν» οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας, καθώς πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει η μεταφορά τους, στο νέο δημαρχείο, πριν το Μάρτιο.

Το καινούργιο κτίριο (πρώην 1ο ΓΕΛ) είναι μεν έτοιμο εδώ και καιρό, αλλά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες -όπως μας αναφέρθηκε- που αφορούν κυρίως στην μεταφορά εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του Δήμου.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του KarditsaLive.Net αναφέρουν πως η όλη διαδικασία για το δίκτυο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου και από κει και πέρα θα απαιτηθεί ένα διάστημα δοκιμών για εξασφαλισθεί η εύρυθμη επικοινωνία με τους άλλους φορείς του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Αυτό σημαίνει πως εξαιρετικά δύσκολα θα γίνουν κινήσεις μεταφοράς μέσα στον Φεβρουάριο, με τον Μάρτιο να φαντάζει ο πιθανότερος μήνας για να αρχίσει η μετακόμιση.

Προς τα παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη ο προγραμματισμός το ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν πρώτες και ποιες θα ακολουθήσουν ώστε να γίνει η μετάβαση σταδιακά και χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη η εργολαβία για τα έπιπλα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό με κλιμάκια του Δήμου να παρακολουθούν την διαδικασία. Μάλιστα πρόσφατα έγινε ταξίδι στα Ιωάννινα για το θέμα των επίπλων και για την διευθέτηση κατασκευαστικών λεπτομερειών που τα αφορούν.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλη εκκρεμότητα σε ότι αφορά στο νέο δημαρχείο αποτελεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Αυτή η εργολαβία δεν προχώρησε και η διαδικασία για την εύρεση αναδόχου έχει ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό, βεβαίως, δεν επηρεάζει την λειτουργία του κτιρίου, παρά μόνο αισθητικά.

KarditsaLive.Net (Π.Κ.)