Πόλο έλξης αποτελεί ο Βόλος και το Πήλιο για πλήθος επισκεπτών που συρρέουν αυτές τις ημέρες προκειμένου να περάσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα στα όμορφα μέρη της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, η πληρότητα των καταλυμάτων αυτή τη στιγμή είναι στο 85% με ανοδικές τάσεις, καθώς όπως επεσήμανε σίγουρα θα υπάρξουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Αλίμονο εάν αυτές τις ημέρες δεν είχε ο Βόλος και το Πήλιο κόσμο. Είμαστε στο 85% σε πληρότητα και θεωρητικά επειδή είμαστε και της τελευταίας στιγμής, θα υπάρξουν και άλλες κρατήσεις. Θα πάμε σε μια πολύ καλή περίοδο, με 3ημερο για τους περισσότερους, αλλά είναι ένα καλό περιβάλλον γι’ αυτές τις ημέρες», επεσήμανε ο ίδιος.

Σημείωσε πως οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται τη Μ. Παρασκευή σε πολλά σημεία της Μαγνησίας, ενώ σε ότι αφορά στα καταλύματα, ο κ. Ζαφείρης επεσήμανε ότι εκτός από τα καταλύματα που ήδη λειτουργούν, έχουν ανοίξει και έχουν τεθεί σε λειτουργία και κάποια λίγα ακόμη καθώς θεωρητικά η περίοδος είναι χειμερινή.

«Δεν έχουν ανοίξει όλα τα καταλύματα, αλλά αυτά που ανοίγουν και λίγα παραπάνω πηγαίνουν καλά και θα έχουμε ένα πολύ καλό τριήμερο ή και τετραήμερο για κάποιους επισκέπτες», είπε ο ίδιος.
Σε ότι αφορά δε στην εθνικότητα των επισκεπτών, κατά κύριο λόγο είναι Έλληνες, ωστόσο υπάρχουν πολλοί Ισραηλινοί που επιλέγουν τη Μαγνησία, ενώ έχουν καταφθάσει και λίγοι βόρειοι γείτονες, ορθόδοξοι για να περάσουν στη περιοχή το Πάσχα.

Ο κ. Ζαφείρης φάνηκε πολύ αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού αυτή την περίοδο και την καλή λειτουργία όλων των κρίκων του τουρισμού, όπως της εστίασης, καθώς ο ένας κρίκος συμπαρασύρει τον άλλο. Μάλιστα, ανέφερε πως σίγουρα θα είναι μια καλή περίοδος, με την ευχή όλων να είναι μια δυνατή έναρξη και για μια πολύ επιτυχημένη θερινή τουριστική σεζόν.

magnesianews.gr